<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>
jim
Felhasználó

Junior Boarder
Hozzászólás: 7
graphgraph
fájdalmas mellbimbó - 2008-04-15 05:31 Kedves szakértő! Az egyik mellbimbóm közepén keletkezett egy vízhólyagnak látszó vmi. Igen fájdalmas, pláne szopi közben. Mitől lehet? Mi a teendő vele? Magától elmúlik? Illetve 2-3 napja azt vettem észre, hogy szoptatás után kifehéredik a mellbimbóm, úgy periódikusan, 5 percenként, és akkor igencsak ég. Mára már sokkal jobb lett(helyette jött ez a hólyag....), figyelek rá, hogy jó nagyra nyissa a száját a babám. Köszönöm is előre a választ.
  | | Ön mint vendég nem küldhet be hozzászólást.
Werner Kati

Moderátor
Hozzászólás: 61
graph
Válasz:fájdalmas mellbimbó - 2008-04-15 07:12 Kedves Kérdező!
Nagyon örülök a kérdésének!
Olyan, jó hogy végre jön valaki ide is, és kérdez. Nehéz véleményt mondani látatlanban egy hólyagról a bimbón. Mást gondolok akkor, ha nemrég kezdett szoptatni, és mást, ha 8 hónapos kisbaba mamája kérdezi ezt. Milyen ez a hólyag? Van-e körülötte hám hiány vagy seb? Közvetlenül miután elengedi a baba az emlőt, megfigyelhető rajta összenyomódás (lapítottnak tűnik)? Érzi-e megkeményedettnek az emlőt szoptatás előtt? Ez a kis hólyag átlátszó, vízszerű folyadékot tartalmaz, vagy sárgásat inkább? Szokott esetleg valamilyen eszközzel fejni? Ez is okozhat hólyagot a mellbimbón. Van olyan hólyag is, ami fehér és pattanásszerűnek látszik.Más, más lehet a kezelés. Amikor arról ír, hogy: „2-3 napja azt vettem észre, hogy szoptatás után kifehéredik a mellbimbóm, úgy periodikusan, 5 percenként, és akkor igencsak ég.” akkor azt gondolom, hogy a bimbó végződés területének véredényei húzódnak össze. Ezt a jelenséget érgörcsnek hívják. Sok mamának segít ilyen esetben, ha száraz meleg borogatást tesz a bimbóra. Fogyaszt ön kávét? Dohányzik? Szed-e gyógyszereket vagy fogamzásgátló tablettát? Ezek mind befolyással lehetnek az érgörcsre. Hasonló jelenséget átélő anyák azt érzékelik, hogy a hideg rossz hatással van az elfehéredésre. Ön is érzi ezt?
Üdvözlettel
Werner Katalin
Üdvözlettel:
Werner Kati
jim
Felhasználó

Junior Boarder
graphgraph
Válasz:fájdalmas mellbimbó - 2008-04-15 14:30 Kedves Katalin! Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát. Ez a hólyag gömb alakú, átlátszó, nem tudom van -e benne folyadék, mert teljesen átlátszó és amikor nem szopik igen kemény és picike. Szoptatás után nagyobb és puhább, jobban kiemelkedik. Megpróbálom a délelőtt folyamán lefotózni.
Kisbabám csütörtökön lesz 4 hetes, szépen szopik, pont annyi tej van, amennyi kell. Ritkán fejek, azt Avent kézi mellszívóval teszem.
Káros szenvedélyem nincs, fiatalabb koromban rendszertelenül dohányoztam, de az már régen volt. A kávéról akkor mondtam le, mikor terhes lettem, terhesség alatt, illetve mióta szültem, tejes 100% koffeinmentes kávét iszom reggel, mert segíti az emésztésemet. Odafigyelek, mit eszem, egészségesen táplálkozom. (néha 1-2 csokit megengedek magamnak....)
A hideg hatása tényleg rosszabítja az érzékenységet, akkor kimondottan fáj és fehéredik. (séta közben vettem észre, mikor fújt a szél).
Köszönöm előre a segítséget, örülök, hogy Önre találtam!
jim
Felhasználó

Junior Boarder
graphgraph
Válasz:fájdalmas mellbimbó - 2008-04-15 14:36 AZt még elfelejtettem írni, hogy a hólyag körül nincsen seb, nyugodt állapotban teljesen "normálisnak" látszik a bimbó.
Gyógyszereket nem szedek.
jim
Felhasználó

Junior Boarder
graphgraph
Válasz:fájdalmas mellbimbó - 2008-04-15 15:49 Sajnos jobb fotót nem sikerült készítenem. A képen úgy látszik, mintha sárga lenne a hólyag, de nem az.
Werner Kati

Moderátor
Hozzászólás: 61
graph
Válasz:fájdalmas mellbimbó - 2008-04-15 16:55 Kedves Kérdező!

Ha ez a hólyag tiszta, nincs körülötte gyulladás, sebesedés, akkor eltűntetését segítheti azzal, hogy többféle irányból teszi mellre a kisbabát. Hónaljtartás, kereszttartás, fekvő testhelyzet, fekve ellentétes irányból. Így más-más helyre kerül a baba alsó álla és így valószínű, hogy megnyitja ez a hólyagot. Ha nem változna mégsem, akkor két szopi között, olíva olajjal átitatott vatta a mellbimbón felpuhítja a hámot, és ezután a szoptatás már segít.

Az érgörcsre a meleg borogatást érdemes megpróbálni, de volt olyan édesanya is, aki ilyenkor összeszorította a bimbó alapját (tövét) és egy előre sodró mozdulattal segítette a keringés helyre állítódását a bimbó csúcsán. A jó véráramlás megszüntette az égő érzést. Végső esetben , ha nem használ egyik módszer sem, és nagyon kellemetlen marad a helyzet, akkor a szülész –nőgyógyász tud felírni szájon át szedhető gyógyszert is, ami segíthet ilyenkor.
Üdvözlettel:
Werner Kati
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>
And in other news

Felíratkozás a Hírlevélre

Aktualitások:cikkek, programok a havonta megjelenő hírlevélben.

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates