Az indított szülés megduplázhatja a császármetszés esélyét PDF Nyomtatás E-mail

csaszarmetszes_kapcsAz először szülő nők közül azoknál, akiknél elindítják a szülést, kétszer nagyobb lehet a kockázata annak, hogy a szülést császármetszéssel kell befejezni, mint azoknál, akik természetes módon vajúdnak.

Amerikai kutatók tanulmányukban, amely az Obstetrics and Gynecology című szakfolyóirat júliusi számában jelenik meg, összesen 7800 első szülés adatait összegezték.

A vizsgálatba bevont nők 44 százalékánál indították el a szülést, náluk kétszer gyakrabban került sor császármetszésre, mint természetesen vajúdó kismama társaiknál. A kutatók becslése szerint az összes elvégzett császármetszés 20 százalékáért a rosszul végződött szülésindítás volt felelős.

A császármetszés – különösen a tervezett műtét – általában biztonságos eljárás, ám hosszabb a felépülési idő utána, mint a hüvelyi szülést követően. Bizonyos kockázatokat is hordoz, például vérrögképződés fordulhat elő, a műtéti terület és a méhnyálkahártya elfertőződhet, illetve a babáknál légzési problémák léphetnek fel.

Mint Deborah B. Ehrenthal kutatásvezető elmondta, a szülés indítása egyes esetekben mégis ajánlott, például akkor, ha a terhesség túllépett a 41. héten. 

Forrás: MTI 

 
< Előző   Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates