Szoptatás
Szoptatás: Csak 10 lépés a bababarát út! PDF Nyomtatás E-mail

bababaratsag

Kutatások szerint az egész világon minden csecsemő számára a legjobb táplálási mód a szoptatás megkezdése a szülést követő első órán belül, kizárólagos szoptatás hat hónapon keresztül, életkornak megfelelő hozzátáplálás a hatodik hónaptól és fenntartott szoptatás kétéves korig vagy azon túl.

A szoptatás elősegíti az anya és a gyermek rövid- és hosszútávú egészségmegőrzését, ami sok országban a legfontosabb egészségügyi célok közé tartozik.

Tovább...
 
A kórházi rutin jelentősen befolyásolja a szoptatás sikerét PDF Nyomtatás E-mail

cumiztatas_aAz American Journal of Public Health c. folyóiratban nemrég megjelent tanulmányszerint az újszülöttek kórházi gondozásának módja nagyban befolyásolja,hogy az édesanyáknak sikerül-e megvalósítaniuk a szoptatással kapcsolatos elképzeléseiket.

Tovább...
 
Tápszerpótlás adása szoptatott babáknak PDF Nyomtatás E-mail

tapszer_k"Egy üvegnyi nem árt neki - vagy mégis?"

Tovább...
 
A H1N1 terjedése idején is a legjobb stratégia a szoptatás a gyermekek védelmére PDF Nyomtatás E-mail
h1n1_kAz amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC), az Egyesült Államok Szoptatási Bizottsága, valamint a Laktációs Szaktanácsadók Nemzetközi Szövetsége egyöntetűen arra bátorítja az anyákat, hogy folytassák gyermekük szoptatását a sertésinfluenza-járvány árnyékában.
Tovább...
 
Amikor a szoptatás nem ellenjavallt PDF Nyomtatás E-mail
szoptatasert_kOrvosként, aki szoptatási problémákkal küszködő édesanyáknak próbál segíteni, két nagy (és sok apró) aggodalmam van. Az egyik az, hogy azoknak a nehézségeknek, amikkel én találkozom, a döntő többsége könnyen megelőzhető lenne, ha képzett szakemberek segítenének az első napokban. A másik, hogy amikor betegség, gyógyszeres kezelés vagy a kisbaba állapota miatt a szoptatás felfüggesztését vagy abbahagyását javasolják, az szinte mindig szükségtelen. Ez ad nagyobb aggodalomra okot, mert azt jelenti, hogy az egészségügyi szakdolgozó nem hiszi, hogy az anyatejes táplálás hasznos dolog, vagy nem tartja eléggé értékesnek. Az édesanya általában követi a javaslatokat, mert természetesen a legjobbat szeretné a gyermekének és nem gondol arra, hogy az egészségügyi dolgozó rosszul ítéli meg a helyzetet.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 15 / 16
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates