Werner Kati

Moderátor
Hozzászólás: 61
graph
kellemetlen bizsergés - 2009-06-13 06:07 kedves Katalin!
4 hónapos a kisfiam, s többször elzáródott már a tejcsatorna mindkét mellemben. A baba naponta 5-ször szopizik, s az éjszakát végigalussza. Váltogatom a szoptatási poziciókat, figyelek arra, hogy nagyra nyissa a szájacskáját. Az eddig jelentkező elzáródásokat sikeresen elhárítottam. Sokat segített az is, amit Önnél olvastam. Azonban, mostanában - főként, ha fejnem is kell - olyan kellemetlen fájó-szúró bizsergést érzek, hogy sokszor a sírás kerülget. A nőgyógyászom Bromocirptint írt fel /egy szemet vegyek be/,de én erre csak végső esetben gondolok. Ön szerint is a tejcsatorna elzáródástól lehet ez a bizsergés? De akkor is érzem, ha nincs bizsergés. Mit tehetek ellene? Segítene, ha naponta megennék egy kanál lecitint? Várom válaszát, melyet előre is köszönök. Viki
Üdvözlettel:
Werner Kati
  | | Ön mint vendég nem küldhet be hozzászólást.
Werner Kati

Moderátor
graph
Válasz:kellemetlen bizsergés - 2009-06-13 06:57 Kedves Viki!

Nagyon kellemetlen lehet a sokszor visszatérő tejcsatorna elzáródás. A párakötés/húzópakolás hatásos szokott lenni a bimbón keletkező hólyag vagy pontszerű elzáródás kifakasztására, majd ügyelni kell arra, hogy a baba az elzáródott csatornának megfelelő pozícióban szopjon, és így könnyen ki tudjon ürülni az esetleg túrós állagú tejjel eltömődött csatorna. Ha szúró, bizsergő fájdalmat érez szoptatás/fejés alatt és azt követően is, akkor ez gombás fertőzésre utalhat. Gyakori tévhit, hogy a szoptatás abbahagyatása, apasztással (Bromocirptin) majd enyhülést hoz. Abban az esetben, ha fertőzésről van szó, csak a megfelelő kezeléstől remélhetünk javulást. Jó hír, hogy a gombaellenes ecsetelő alkalmazása után, 48 órán belül a fájdalom és az érzékenység jelentős enyhülése majd megszűnése várható, ha ez okozta a fájdalmat. Az étkezési szokások megváltoztatása is segíthet. Az étellel együtt bevett napi egy kanál lecitinnel, megelőzhető a tejcsatorna-eltömődés újbóli kialakulása. Sok anyának segített, ha egyáltalán nem fogyasztottak telített zsírokban gazdag ételeket, vagy legalábbis lecsökkentették ezek arányát a táplálkozásukban. A gombás fertőzéssel való küzdelemben, pedig a helyi kezelés mellett, a gyógyulást elősegíti a cukorfogyasztás erőteljes korlátozása vagy szüneteltetése. Lát a baba szájában esetleg szájpenészre utaló jelet? Használnak cumit? Van-e más testtájon viszkető tünet? Rózsaszín-e a bimbóudvar?
Üdvözlettel:
Werner Kati
szanyadi viktória
Felhasználó

Fresh Boarder
Hozzászólás: 3
graphgraph
Válasz:kellemetlen bizsergés - 2009-06-14 06:08 Kedves Katalin!

Köszönöm válaszát! Az appasztó gyógyszer természetesen nem vettem be, mert én szoptatni szeretnék, s megint megbizonyosodtam, hogy ez az út tévút, mármint az orvosi. A kisfiam szájában kb. egy hete fehéres lepedéket látok, de nem tipikus szájpenésznek néz ki. Kedden megmutatom a gyerekorvosnak, addig islekezeltem glycerin boraxos ecsetelővel, illetve bekentem a mellbimbómat is. Jól tettem? Beszereztem Eurovit lecitin tablettát is. Ez jó a sima lecitin helyett is? A telített zsírsavakat próbálom mellőzni az étkezésben is , nehezebb dió lesz a cukorfogyasztás mérséklése, mert nagyon édesszájú vagyok, de ezt is korlátozni fogom a cél érdekében. Más testtájon tünetet nem látok, viszont a bimbóudvarkissé rózsaszínesebb, mint a másik, s sokszor pufadtabbnak tűnik. S a mellbimbómon is van egy pici rész, ami kiemelkedik, fehéres - rózsaszín színű, s igen fájdalmas. A gombaellenes ecsetelőnek a glycerin boraxra gondol vagy másra? Válaszát előre is köszönöm! Viki
Werner Kati

Moderátor
graph
Válasz:kellemetlen bizsergés - 2009-06-19 19:11 Kedves Viki!
A fórumon informális segítséget próbálok nyújtani, ami nem helyettesíti az orvosi szakvéleményt, vizsgálatot, vagy javaslatot. A borax glycerines ecsetelő a leggyakrabban alkalmazott gyógyszer gombás fertőzés esetén. Én is erre gondoltam. Az említett lecitin tartalmú tablettát nem ismerem, de úgy látom, hogy ez egy összetett, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó tabletta. Előfordulhat, hogy érzékenységgel reagál rá a kisbaba, ugyanis egyes vitaminok -különösen a B6- megváltoztathatják az anyatej ízét, illatát. A lecitin szintén a B vitaminok csoportjába tartozik –legtöbbször granulátum formátumban kapható-magában nem okoz panaszt. Mit mondott a gyerekorvos? Remélem tapasztal javulást.
Üdvözlettel:
Werner Kati
And in other news

Felíratkozás a Hírlevélre

Aktualitások:cikkek, programok a havonta megjelenő hírlevélben.

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates