Hátfájást okozó és fokozó rossz szokások PDF Nyomtatás E-mail

gondolkodomHátfájást nemcsak a hirtelen rossz mozdulat vagy a nagy súly emelése okozhat. Meglepő, mennyi apró rossz szokás vezethet fájdalmas állapothoz. Hátfájással igen sokan fordulnak orvoshoz, ez a kórházi ápolás ötödik leggyakoribb oka. A derékfájás eredete számtalan lehet, de sok egyszerű megoldás is létezik elkerülésére, kezelésére. Az alábbiakban megismerhetjük azokat a leggyakoribb hibákat, amelyeket elkerülve megelőzhető, sőt, enyhíthető a hátfájás és a derékfájás.

Tovább...
 
Mennyibe kerülnek a gerincpanaszok? PDF Nyomtatás E-mail

derekfajdalom

 Annak ellenére, hogy egyre több és egyre jobb gyógyszer, diagnosztikai eszköz, fizikoterápiás módszer és sebészi eljárás áll rendelkezésre, a derék- és hátfájással küszködők milliói nem kerültek közelebb a gyors fájdalomcsillapításhoz, mint 20 évvel ezelőtt. Számos vizsgálat utal arra, hogy még a legújabb orvosi eszközökkel és módszerekkel sem lehet teljesen hatékonyan kezelni a derékfájást. A kezelések, gyógyszerek ára viszont döbbenetes.

Tovább...
 
Derékfájás - új kezelési irányelvek PDF Nyomtatás E-mail

 idult_derekfajdalom_kA legtöbb derékfájással küszködő beteg nagy valószínűséggel talál gyógymódot a bajára műtét nélkül is, állítja egy amerikai szakértői testület. Az amerikai Fájdalom Társaság és a orvosszövetség szakértői irányelveket adtak ki a deréktáji fájdalmak diagnosztikájával és kezelésével kapcsolatban.

Tovább...
 
Fájdalomcsillapítók Kneipp patikájából PDF Nyomtatás E-mail

gyogynovenyekŐsszel és télen megszaporodik az ízületi panaszokkal, különféle fájdalmakkal küszködők száma. Számukra szeretnénk most néhány szelíd hatású módszert bemutatni Kneipp apát patikájából. A Kneipp-terápia alapítójáról, Kneipp tiszteletesről (1821-1897) kapta a nevét. Természetesen nem ő volt az első, aki a természetközeli gyógymódokról gondolkodott. Más módszerek híján már a korábbi évszázadok orvosai is arra kényszerültek, hogy a természethez nyúljanak vissza. Így már Hippokratész (sz.: Kr. e. 470) is a következő öt pillér alapján gyógyított:

Tovább...
 
A jó testtartás magabiztossá tesz! PDF Nyomtatás E-mail
magabiztossagA testtartás nemcsak azt határozza meg, mit gondolnak rólunk mások, de azt is, mit gondolkodunk önmagunkról. A legtöbbünket arra tanították, hogy ha kihúzzuk magunkat, az jó benyomást kelt. Most azonban azt is megtudtuk, hogy a testtartásunk a magunkról alkotott képet is befolyásolja.
Tovább...
 
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates