Születés Hete 2009 a stúdióban PDF Nyomtatás E-mail
sz7_leporello_1_k"Nőből anyává - anyából nővé"

Grilla Stúdiója 2009-es Születés Hete programok

Az rendezvényről készült képeket itt nézheted meg! 


A rendezvény minden látogató számára ingyenes. Javasolt bejelentkezni az egyes programokra a hely kapacitása miatt!
Tel: 06 30 9740188, E-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez

 

2009-05-21, csütörtök
10.00 -12.00 Ráhangolódás gyermekünkre, felkészülés érkezésére - Werner Katalin IBCLC/ előadás és beszélgetés
12.10-13.00 Babahordozás, hordozókendő-bemutató – Babó Krisztina/ előadás és bemutató
13.10 -14.00 Környezetbarát pelenkázás - Babó Krisztina/ előadás és bemutató
14.15-15.50 Gyermekágy és regenerálódás - Berényi Grilla gyógytornász, szülésfelkészítő, dúla/ előadás beszélgetéssel
16.00-18.00 Anyatejjel szeretettel - Felkészülés a szoptatásra - Werner Katalin IBCLC / előadás és beszélgetés
18.00-19.00 Jávorszarvas és az epidurál - Filmvetítés beszélgetéssel  
19.00-20.00 A tenger szülöttei - Filmvetítés beszélgetéssel  

Kismama kényeztetés: Shiatsu masszázs - bemutató kezelések 20 percben csütörtökön 10 órától 14-ig Jászberényi Éva gyógy- és shiatsu masszőzzel.

2009-05-22, péntek

10.00-10.55 Gyöngyszemek – rövidfilmek szülésekről, beszélgetéssel
11.00-12.00  Homeopátiás szerek várandósság és gyermekágy alatt  - Pucsok Bernadette DiHom/ előadás
12.15-13.45 Anyaság, karrier - elvárások, félelmek - Kozékiné Hammer Zsuzsanna pszichológus/ előadás beszélgetéssel
14.00-16.20 A könnyű szülés praktikái - Berényi Grilla gyógytornász, szülésfelkészítő, dúla / előadás beszélgetéssel  16.30-17.40 Születnek így is  - Filmvetítés beszélgetéssel  
17.50-19.00 Kórházban háborítatlanul  - Filmvetítés beszélgetéssel


Kismama kényeztetés: Hagyományos kismama masszázs pénteken délután 13 órától 17-ig Tóth Beáta gyógy- és yumeiho masszőzzel

Kuckó: Játszósarok áll a kicsik rendelkezésére felügyelettel, míg részt veszel a programokon. Szoptató- és pelenkázó-helység is biztosított.

 

Helyszínünk programjainak támogatói:

molino_demoboiron logo szlogenholle logo kleinweleda-logo (2)

 

A programok bővebb leírása:

Berényi Grilla:

  1. A könnyű szülés praktikái: A praktikák már bennünk vannak. Megismerve a szülés természetes folyamatát, megerősítve önbizalmunkat máris pozitívan hatunk szülésünkre, a babánk születésére. - Útmutató a szép és félelemmentes szüléshez, melyhez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ezek mellett, sokszor nem könnyű.
  2. A gyermekágy és a regenerálódás: Hogyan őrizhetjük meg egészségünket hosszútávon? Miért fontos az első hetek nyugalma és a későbbi hónapok ergonómiája? A gyermeked, a családod számára akkor nyújthatod a legjobbakat, ha egészséges maradsz, mind testben, mind lélekben.

 

A könnyű szülés, a gyermekágy és a regenerálódás praktikái.    Mi fán terem a könnyű szülés? Ősi trendek kontra szülőágy.  A zavartalan befelé fordulás – a párod, a segítőd, a „dúlaszárnyak” biztonságában.  Vajúdási és szülési pozíciók – merj válogatni!  A légzési technikák és hangok vajúdást könnyítő, szülést segítő jelentősége.  Farfekvésű baba „útbaigazítása”.  Hogyan segítsd szülés után a kismedencei szervek regenerálódását?  Császármetszés – miben más és miben nem más, mint egy hüvelyi szülés?  Miért jó a medencét stabilizáló öv?  Hogyan előzheted meg a trombózist?  Hogyan szoptathatsz gond nélkül?   Miként óvd gerincedet és előzd meg a hátfájdalmakat?   Hogyan kezdj el rendszeresen mozogni? Mi a fokozatosság elve a szülés után? Mit nyersz vele?  A problémák felismerése, a fellépő panaszok (fizio)terápiás lehetőségei.    A szép, szorongás- és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ezek mellett mai világunkban, sokszor nem könnyű.     

Werner Katalin IBCLC:

1. Ráhangolódás gyermekünkre, felkészülés érkezésére: Nem árt, ha sokoldalúan tájékozódunk arról, hogy mi várható. A szülés életünk egyik legfontosabb eseménye lesz. A szülési terv a fejben való, tudatos felkészülés egyik legjobb módja. A várandós nő vajúdással, szüléssel, és a szülés utáni időszakkal kapcsolatos vágyait, elképzeléseit kommunikálhatja vele az egészségügyi dolgozók felé. Arra is alkalmas, hogy átgondolja, kiket szeretne beengedni életének ebbe a fontos, érzékeny szakaszába.

2. Anyatejjel szeretettel. Felkészülés a szoptatásra: Fogok tudni szoptatni? Miért olyan fontos a bőrkontaktus kialakítása és a szoptatás megkezdése az élet első órájában? Mi segíti elő a könnyü összehangolódást a kisbabával?  Első napok kihívásai.  Az átgondolt babafogadás, és az igény szerinti szoptatás megalapozza az örömteli, jó kezdetet a család életében. A szoptató édesanya szeretetteljes gondoskodást, az anyatej a legtökéletesebb táplálékot nyújtja a kisbabának.

Babó Krisztina:

1. Hordozókendő bemutató és tanfolyam: Rövid előadás a babahordozás és a hordozókendők előnyeiről. A legkényelmesebb kendőkötési módok bemutatása és közös gyakorlása.   A tanfolyamon a kendőkötéshez hordozókendőt biztosítunk. A kötések elsajátításához gyakorló baba is rendelkezésre áll. Szeretettel várunk várandósokat, kisbabás szülőket vagy nagyobb gyermekeseket, és természetesen apukákat is.

  1. Válaszd a mosható pelust!: A mosható nadrágpelenka kényelmes, környezetbarát és gazdaságos megoldás a pelenkázásra. Könnyen feladható a babára, és szabása miatt jól illeszkedik. A rövid bemutató előadáson bővebben is megtudhatod, hogy miért érdemes ezt választani.

Pucsok Bernadette DiHom:

1. Homeopátiás szerek várandósság és gyermekágy alatt

A homeopátia a várandósság ideje alatt jelentősen előtérbe kerül, mivel a homeopátiás gyógyszereknek nincs mellékhatásuk, így semmilyen kockázatot nem jelentenek sem a babára, sem a kismama számára. A szülésre való felkészülés idején, a szülés alatt és a gyermekágyi időszakban szintén jól alkalmazható. Mikor, mire, mit, hogyan? -válaszol a kérdésekre előadásában a szakember.

Kozékiné Hammer Zsuzsanna pszichológus:

  1. Anyaság, karrier - elvárások, félelmek: előadás sok beszélgetéssel
Vajon milyen választási lehetőségei vannak a mai anyáknak? Mit jelent otthon maradni huzamosan a gyerekkel/gyerekekkel, és mit jelent, ha mielőbb karriert szeretnénk építeni vagy egyszerűen pénzt kell keresni a megélhetéshez? Mi a helyzet, ha maximálisan szeretnénk megállni a helyünket a családban is, és a munkában is? Elgondolkodtató gondolatok és közös gondolkodás jellemzi a programot.

Filmek:

1. A jávorszarvas és az epidurál: Filmvetítés beszélgetéssel. Ez a tizenöt perces animációs film újszerű módon szól az epidurális érzéstelenítésről. Pam England, amerikai bába filmje.
A film tárgyilagosan mutatja be az epidurális érzéstelenítés alkalmazásának pozitív és negatív oldalát, felhívja a figyelmet a veszélyeire, s a használatával elinduló orvosi beavatkozások lehetőségeire, és mellékhatásaira.
2. Kórházban – háborítatlanul: Sokan azonosítják a háborítatlan szülést az otthon vagy születésházban történő szüléssel. Azok számára, akik szerint a kórházi környezet kizárja, hogy a szülés természetesen, saját ritmusában, háborítatlanul történhessen, ez a lélegzetelállítóan gyönyörű, 20 perces brazil film minden szónál szebben mutatja meg: így is lehet. 
3. Születnek így is:
Barbara Harper „Gentle Birth Choices”, Születnek így is című könyve alapján ez a film olyannak mutatja be a szülést, amilyennek minden asszony szeretné, hogy legyen. A „Születnek így is” minden gyermeket váró pár, szülésre felkészítést tartó oktató, szülésznő, bába, dúla, orvos, kórház és születésház számára rendkívül hasznos oktatási eszköz.
4. A tenger szülöttei : A tengerben született gyermekek első benyomása (imprinting jelenség) és legelső élménye a természethez, az élet természetes harmóniájához kapcsolódik. A film amerikai változata Barbara Harper gondozásában jelent meg.
5. Gyöngyszemek – rövidfilmek szülésekről: Megindító rövidfilmek a szülés egyediségéről és megismételhetetlenségéről. Minden alkalom egy újabb tapasztalat. Az élmények útvesztőjében dúlák segítenek utat találni. Alkalom nyílik arra is, hogy ráérezzünk a dúla jelenlétének lényegére: ő az erők forrása.

Információk:

E-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez

 Tel: 06 30 974 0188

 
Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates