Szolgáltatások
Fókuszolás PDF Nyomtatás E-mail
Terápia

Várandósoknak, szülőknek, pedagógusoknak, döntés előtt állóknak.

SzoborMi a fókuszolás? Testi és lelki reakcióinkra összpontosító figyelem. A személyiség fejlődését és erősödését szolgáló eljárásmód, melynek átadására, tanítására holland oktatók képeztek ki magyar szakembereket. A fókuszolás segítségével megismerheted, hogy döntési helyzetben az egyes választási lehetőségek mit is jelentenek számodra, és mikor döntesz valóban az érzéseidnek, szükségleteidnek megfelelő módon

Tovább...
 
MIT JELENT AZ IBCLC SZOPTATÁSI TANÁCSADÁS? PDF Nyomtatás E-mail
Szoptatási tanácsadó

IBCLC - InternationalBoard Certified Lactation Consultant
Nemzetközi Laktációs
Szaktanácsadó

IBCLC logoA szoptatás területén tapasztalatot szerzett szakembereknek 1985 óta van rá lehetőségük, hogy IBCLC oklevelet szerezzenek. A vizsga feltétele több ezer óra klinikai és szoptatási tanácsadói gyakorlat, valamint 45-180 óra szakmai továbbképzés is (a vizsga követelményei között többek között anatómiai ismeretek, élettan, endokrinológia, táplálkozástan, biokémia, immunológia, farmakológia, toxikológia, pszichológia, szociológia, antropológia, csecsemőfejlődés, szoptatással kapcsolatos technikai tudnivalók, szoptatást segítő eszközök használata, egészségnevelés, stb. szerepel.).

Tovább...
 
STRUKTURÁLIS CSALÁDTERÁPIA A GYAKORLATBAN I. RÉSZ PDF Nyomtatás E-mail
Családi tanácsadó

Rendszerszemlélet:

CsaládA rendszer kifejezés mindennapi szóhasználatunk része: beszélünk társadalmi rendszerekről, idegrendszerről, naprendszerről... Mi ezekben a közös? A rendszer a kapcsolatokról szól, megvilágítja, hogy a részek miként függenek össze egymással, ezáltal előrejelezhetővé teszi a dolgokat, jelenségeket. A rendszer részei hatással vannak egymásra, ezek a hatások ismétlődnek, ezáltal ad a rendszer lehetőséget az előrejelzésre  (Minuchin, Colapinto, Minuchin,  2002).

„A rendszer, egymással kapcsolatban lévő, egymás működését kölcsönösen befolyásoló elemek egysége." (Székely, 2003. 13. o.)

Ennek a tudományos paradigmának a lényege, hogy az embert (jelenséget, tárgyat) nem önmagában, hanem egymással és környezetükkel összefüggésben, kapcsolataiban tanulmányozza.

Tovább...
 
Manuálterápia PDF Nyomtatás E-mail
Gyógytorna
Alvó nőA manuálterápiás kezelés az ízületek, a gerinc különféle reverzibilis, gyógyítható károsodásainál alkalmazható.  
Tovább...
 
McKenzie-módszer PDF Nyomtatás E-mail
Gyógytorna
MasszázsRobin McKenzie, újzélandi fizioterapeuta, az 50-es években fejlesztett ki egy speciális vizsgálati és kezelési technikát a gerincpanaszok megoldására.
A módszer egy korai- aktív, mechanikai diagnosztikus, terápiás és megelőző eljárás. Leggyakrabban a gerincpanaszoknál alkalmazzák, mint amilyen pl. a porckorongsérv.
Tovább...
 
STRUKURÁLIS CSALÁDTERÁPIA A GYAKORLTABAN II. RÉSZ PDF Nyomtatás E-mail
Családi tanácsadó

Ha egy családon belül probléma adódik, egy családtagnak problémái adódnak, jó segítség lehet a családterápia. A családterápia olyan terápiás megközelítés, ami a családot rendszerként tekinti és a kezelés tárgyának nem a tünethordozó egyént, hanem a családot nevezi meg. Alapfeltevése, hogy a család pszichológiai egység, ezért a családterapeuták a tünetet nem csak az érintett családtag szempontjából vizsgálják, hanem úgy értékelik, hogy azok egyben a család működésének zavaraira utalnak. 

Tovább...
 
STRUKTURÁLIS CSALÁDTERÁPIA A GYAKORLATBAN III. RÉSZ PDF Nyomtatás E-mail
Családi tanácsadó

A család struktúrája

A család struktúráját a családtagok interakcióit szervező funkcionális követelmények láthatatlan rendszere alkotja. A család egy olyan természetes csoport, amely együttélése során kialakítja azokat a szabályokat, amelyek az egyes családtagok viselkedését szervezik és szabályozzák. Ezek összessége alkotja a struktúrát. A család egy olyan rendszer, amely tranzakciókon keresztül működik. Az ismétlődő tranzakciók hozzák létre azokat a viszonyulás-mintákat, amelyek meghatározzák, hogy ki kihez, mikor és hogyan viszonyulhat.

Tovább...
 
A sikeres szoptatás alapjai PDF Nyomtatás E-mail
Szoptatási tanácsadó

Szoptatásra felkészítő foglalkozás Várandósoknak

plakatkep_sz_k

 

Az idén 4 alkalommal szervezünk tanfolyamot, a pontos időpontok a következő hírlevélben, illetve hamarosan a honlapon lesznek feltüntetve.

Helyszín:  Grilla Stúdiója Margit krt. 58. 

Szeretettel ajánlom

  Elsősorban várandós anyáknak és partnerüknek, családtagoknak és nagymamáknak. Azoknak az anyáknak, akik rövid kórházi bent tartózkodásra készülnek/kényszerülnek, és szeretnének minél tájékozottabbak lenni az első napok, hetek szoptatással kapcsolatos kérdéseiben.

Berényi Grilla

Tovább...
 
Szeretetteljes támogatók, nemcsak a szülés alatt - dúlák PDF Nyomtatás E-mail
Dúlaügyelet
dularozsak

A „dúla" szó ógörög eredetű, napjainkban pedig, azon nők megjelölésére használják, akik vajúdó, szülő nőket segítenek.

Jelentése: „olyan nő, aki tapasztalt a gyermekszülésben, aki folyamatos testi és érzelmi gondozást biztosít, aki ellátja az anyákat a megfelelő információkkal, a szülés előtt, alatt és után." (Klaus, Kennell és Klaus az „Anyáskodás az anya felett" c. könyvben).

Tovább...
 
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates