Szülés - születés
Kórházban háborítatlanul - Zsófi születése PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

zsofi_szuletese02Előzmények: van egy két év kilenc hónapos kislányom, Lili. Nagyon szép és könnyű születése volt. Maga a várandósság nehezebb volt most,  mint Lilivel. Sokkal fáradékonyabb voltam, nehezebbnek éreztem a pocakom. Lili májusban született, Zsófi februári baba.

A vizsgálatokkal minden rendben volt, nagyon örültünk, hogy ő is lány lesz. Nagyon nyugodtan telt el a kilenc hónap. Egyedül azon aggódtam, hogy hogyan fogom megoldani a vajúdást és a kórházi tartózkodást. A lehető legminimálisabbat akartam távol lenni Lilitől. Nagyon szoros vele a kapcsolatunk, féltem az elválástól. Végül úgy oldottuk mega dolgot, hogy egy nagyon jó barátnőmet kértem meg, hogy ha itt az idő, jöjjön át és vigyázzon Lilire, míg Siófokról felérnek a nagyszülők. Ez nagyon jólműködött. Már csak egy problémát kellett megoldani: pozitív lett a szereptococcus tesztem, ami azt jelentette, hogy a tervezettnél mindenképpen hamarabb kell bemenjek a kórházba...

Tovább...
 
Anna születése - egy tanulságos szép történet PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

anna_alma

Szülni jó! Az alábbi történetet egyik anyuka küldte el, aki részt vett a szülésfelkészítő tanfolyamon és annyira lelkessé vált, hogy szülését tanulságos formában le is jegyezte. Nagyon szép történet az övék, fogadjátok szeretettel!

Tovább...
 
Az indított szülés megduplázhatja a császármetszés esélyét PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

csaszarmetszes_kapcsAz először szülő nők közül azoknál, akiknél elindítják a szülést, kétszer nagyobb lehet a kockázata annak, hogy a szülést császármetszéssel kell befejezni, mint azoknál, akik természetes módon vajúdnak.

Tovább...
 
A gyermekágyas időszak kutatásának legújabb eredményei PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés
gyermekagyasA gyermekágy időszaka hatalmas érzelmi, társadalmi és lelki változásokat hoz a legtöbb nő számára. A gyermekágy időszaka a méhlepény megszületése után egy órával kezdődik, és 6 hétig tart, ám a szociális és pszichés problémák (ideértve a szülés utáni depressziót, a szoptatást, a házasélettel és a fogamzásgátlással kapcsolatos kérdéseket, illetve a vizelési és bélműködési zavarokat) egy része akár egy évig, vagy még tovább is húzódhat.
Tovább...
 
A császármetszés növeli az allergia kockázatát PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés
allergia_kJúnius 3., London: a legújabb kutatás szerint a császármetszéssel világra jött  babák nagyobb eséllyel betegednek meg cukorbetegségben, asztmában és leukémiában. A fő ok a tudósok szerint a stressz, amit a baba a műtét közben átél. Ez okoz genetikai változásokat és teszi sérülékenyebbé az újszülöttet.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 5 / 42
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates