A császármetszés növeli az allergia kockázatát PDF Nyomtatás E-mail
allergia_kJúnius 3., London: a legújabb kutatás szerint a császármetszéssel világra jött  babák nagyobb eséllyel betegednek meg cukorbetegségben, asztmában és leukémiában. A fő ok a tudósok szerint a stressz, amit a baba a műtét közben átél. Ez okoz genetikai változásokat és teszi sérülékenyebbé az újszülöttet.

A tanulmányban a kutatók leírják, hogy a fehérvérsejtek DNS-ében jelenik meg a változás, ezek a sejtek viszont védekezőrendszerünk kulcsfontosságú részei. cs_metszes02_k

Prof. Mikael Norman, gyermekgyógyász specialista, a stockholmi Karolinska Intézményből nyilatkozta: „A császármetszéssel történő szülésnél megnövekszik az allergia, cukorbetegség és a leukémia kockázata. Habár a pontos ok ma még ismeretlen, a teóriánk szerint a megváltozott születési körülmények genetikai változásokat okoznak az immunsejtekben. Ennek jelentős szerepe van a későbbi életben."

Hozzátette: „ Amikor császármetszéssel jön egy gyermek a világra, akkor nincs felkészülve a szülésre, ezért sokkal nagyobb stresszt él meg. A normál szülésnél ugyanis, a stressz fokozatosan növekszik a megszületés előtt, felkészítve a magzatot a változásra. Ennek fontos szerepe van a baba  légzésének megkezdésében, és a gyors alkalmazkodásban a méhen kívüli élethez." 

A tanulmány a júliusi Acta Paediatrica-ban jelent meg.

A rovat más cikkei:

 

 
Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates