Egészséges táplálkozás
Tudja, hogy mi a rostdús táplálkozás előnye? PDF Nyomtatás E-mail

rostdus_elelmiszerekA legtöbbünknek fogalmunk sincs, hogy mennyi rostot tartalmaznak azok az ételek, amiket elfogyasztunk. Mégis sokan vannak azok, akiknél az adag duplájára lenne szükség. A szakmai ajánlások szerint naponta 20-35 g élelmi rostot kellene elfogyasztanunk. Főleg a zöldségek, gyümölcsök, gabonák, magvak és hüvelyesek tartalmaznak élelmi rostokat. Ön vajon mennyit fogyaszt belőlük?

Tovább...
 
Koenzim Q10 - az életerő PDF Nyomtatás E-mail

eleteroq10

Vajon hogyan élteti, óvja szervezetünket ez a vitaminszerű anyag?

Az anyagcseréhez nélkülözhetetlen koenzim Q (ubikinon = mindenütt jelenlévô kinon) minden élô szervezet számára nélkülözhetetlen. Az energiatermelés katalizátora és hatékony antioxidáns.

A Q10 koenzim az egyik ősanyaga az életnek, egyidős az oxigénnel. Minden emberi sejtnek és minden más élő sejtnek szüksége van rá az energia előállításához. Ugyanakkor a CoQ10 semlegesíti a szervezetünket megtámadó szabadgyököket, megvédve ezáltal a sejthártyát és a sejtmagot azok károsító hatásaitól.

Tovább...
 
A gyakori halfogyasztás véd az infarktustól PDF Nyomtatás E-mail

heringMagas zsírtartalmú halak fogyasztása európaiak esetben is véd a szívinfarktus ellen egy új 57 000 fős dán kutatás szerint. Magas zsír, ezen belül omega-3 tartalma van a heringnek, a makrélának, a lazacnak és a pisztrángnak.

Tovább...
 
Téli vitaminkosár zöldségekből, gyümölcsökből PDF Nyomtatás E-mail

voroskaposzta_narancs_salataA téli hónapokban sem kell lemondanunk az egészséges zöldségekről és gyümölcsökről. Számos fajtájuk télen is bővelkedik vitaminokban, gyakori fogyasztásukkal segíthetjük szervezetünk erőnlétét. Íme néhány ötlet ad az étrendünk színesítésére, változatossá tételére.

 

 

 

Tovább...
 
A pocak PDF Nyomtatás E-mail

pocakSok olyan ember van, aki lapos hasról álmodik. Az életük derekán járók, a volt várandós nők, a sörivók és a nagyétkűek túlnyomó része elgondolkodott már azon, hogy megszabadulna a fölös kilóktól. De mi a helyes stratégia a nagy pocak eltüntetésére? 

Legfontosabb tisztázni: nem lehetetlen lefogyni, de nincsen egyértelmű recept hozzá. Jó hír viszont, hogy ha fogyunk, akkor az első a hasi zsírszövet mennyiségének csökkenése. Miért? 

Tovább...
 
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates