Fókuszolás PDF Nyomtatás E-mail

Várandósoknak, szülőknek, pedagógusoknak, döntés előtt állóknak.

SzoborMi a fókuszolás? Testi és lelki reakcióinkra összpontosító figyelem. A személyiség fejlődését és erősödését szolgáló eljárásmód, melynek átadására, tanítására holland oktatók képeztek ki magyar szakembereket. A fókuszolás segítségével megismerheted, hogy döntési helyzetben az egyes választási lehetőségek mit is jelentenek számodra, és mikor döntesz valóban az érzéseidnek, szükségleteidnek megfelelő módon

Néhány példa, amikor az érzelmi támasz adása nagy értékű lehet a várandósság előtt, alatta és utána is:

 • ha valamilyen oknál fogva várat magára  a gyermekáldás
 • ha vizsgálatok és kezelések sora vár rád
 • ha úgy tűnik, valami miatt le kell mondanod arról, hogy anya/apa lehess
 • ha nehéz döntés előtt állsz, hogy anya/apa legyél vagy sem
 • ha a várandósság alatt komplikációk lépnek fel
 • a egy elveszített magzat után vagy újra várandós
 • ha várandósan ismert vagy ismeretlen okból félsz a szüléstől
 • ha a várandósság alatt valamilyen veszteség ért (betegség vagy haláleset)
 • ha egy nagyon nehéz szülést kell kiheverned
 • ha az újszülött koraszülött vagy egészségi állapota aggodalomra ad okot, vagy talán meghalt
 • ha a párkapcsolatodban van probléma
 • ha bármi más okból szükséged van segítségre
 • a minden rendben van, csak nagyon szeretnéd megosztani az örömödet valakivel. 

A fókuszolás hozzásegít, hogy jobban megértsd, mi is a valódi, legbensőbb viszonyulásod egy-egy helyzethez, miért kavar fel egy adott konfliktus, vagy éppen mitől, hogyan  és mikor érzed jól magad,  s hogyan tudsz megőrizni, felidézni és újra átélni  egy kellemes érzést, amikor  szükséged van rá.

A fókuszolás hozzásegít, hogy jobban megértsd, mi is a valódi, legbensőbb viszonyulásod egy-egy helyzethez, miért kavar fel egy adott konfliktus, vagy éppen mitől, hogyan  és mikor érzed jól magad,  s hogyan tudsz megőrizni, felidézni és újra átélni  egy kellemes érzést, amikor  szükséged van rá.

Bővebb információ és jelentkezés: 
Novák Julianna
Tel.:  30/242-0055

email: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez

A fókuszolás lehetséges egyénileg és csoportosan is, ideális csoportlétszám 4-8 fő. A képzésre történő jelentkezést személyes beszélgetés előzi meg, melynek célja, hogy az érdeklődő ízelítőt kapjon a fókuszolás gyakorlatából.

FIGYELEM
Figyelsz magadra?

El szoktad fogadni a saját ítéletedet?  Ha gondban vagy,  megkérdezheted Magadtól, hogy mit érzel az adott helyzettel kapcsolatban. Ha esetleg nem hallod a benső éned hangját a család, a barátok és a rokonok által keltett kizárólag jóindulatú zűrzavarban, akkor gyere, mert talán itt megtalálod. Kell  egy kis  idő és egy csendes hely. Az idődről Te gondoskodsz, a helyről mi.

ÉRZELMI TÁMOGATÁS

Néha csak egy fül kell, ami meghallgat. Egy szempár, ami mesélésre bíztat. Próbáld ki, és rájössz, hogy ez még több: a szemben ülő kísérő önmagadba fog kalauzolni.  Navigál, hogy el ne tévedj!

DÖNTÉS

A fókuszolás segítségével megismerheted, hogy döntési helyzetben az egyes választási lehetőségek mit is jelentenek számodra, és mikor döntesz valóban az érzéseidnek, szükségleteidnek megfelelő módon.

 

 

 

 

 


 

 
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates