Család
Ne fusson zátonyra a házasság - gondok és megoldások PDF Nyomtatás E-mail
parkapcsolat_fenySzinte minden pár kapcsolatában előfordul kisebb-nagyobb, illetve rövidebb-hosszabb ideig tartó feszültség. Az alábbiakban öt olyan kiváltó okot mutatunk be, amelyek próbára tehetik a kapcsolatot, és ajánlunk megoldásokat is a problémák kezelésére.
Tovább...
 
Orgazmus, szexuális egészség, és a női nemi szervekről alkotott elképzeléseink PDF Nyomtatás E-mail
nok_egeszsegAz International Journal of Sexual Health oldalain megjelent egy cikk, ami szerint azok a nők, akik pozitívan viszonyulnak a női nemi szervekhez, könnyebben élnek át orgazmust, és többet tesznek a nemi egészségük érdekében: például rendszeresen járnak nőgyógyászati vizsgálatra, illetve gyakrabban ellenőrzik nemi szervük épségét.
Tovább...
 
Család és? vagy? karrier PDF Nyomtatás E-mail
karr_otth_kHogy mikor és hogyan térjen vissza egy anya a munka világába, nem könnyű döntés. A családot és a munkahelyet összeegyeztetni komoly kihívás, és sokszor a munkaadók sem könnyítik meg a dolgunkat.  Joó Zsuzsanna karrier-tanácsadóval arról beszélgettünk, hogy milyen lehetőségei vannak egy édesanyának a munkaerőpiacon, és hogy mi segíthet a megfelelő munkahely megtalálásában vagy megtartásában.
Tovább...
 
Helyes táplálkozás a családban PDF Nyomtatás E-mail
egeszs_tapl_kAmikor leültem megírni ezt a cikket, azon gondolkodtam, vajon hányan fognak unottan felsóhajtani: "Na, már megint a táplálkozásról lesz szó!" Valóban nagyon sok szó esett már erről, nincs olyan magazin, amelyik ne írt volna róla legalább egyszer. Hallottuk már, mi egészséges, mi egészségtelen, majd pár évvel később a cáfolatok is nyomtatásba kerültek. Mit lehet erről ennyit beszélni?

Vitathatatlan, hogy a fejlett társadalmakban élő emberek többsége túl sok zsírt és cukrot fogyaszt, a hipermarketek polcai roskadoznak az adalékanyagokat és mesterséges színezéket tartalmazó élelmiszerektől, és a gyorséttermek is elleptek bennünket. Egyre több túlsúlyos emberrel találkozunk, folyamatosan nő a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők száma, egyre gyakoribb a cukorbetegség.

Tovább...
 
Konfliktuskezelés: a mediáció csökkentheti az erőszakot PDF Nyomtatás E-mail

Herczog Máriával öt évvel ezelőtt találkoztam először. Akkor még nem személyesen, hanem A gyermekvédelem dilemmái című könyvén keresztül, ami nagy segítséget jelentett egy állami gondozásba adott, ám előzőleg lelkileg és fizikailag megnyomorított kisfiúról, valamint hasonló sorsú testvéreiről szóló dokumentumfilmem elkészítésében. Később az írott és elektronikus sajtó számos területén figyeltem fel a szociológus-kutató és egyetemi oktató nevére, aki nemcsak írt, és akit nemcsak faggattak, hanem műsorvezetőként és szerkesztőként maga is kérdezett, olykor provokált és ütköztetett nézeteket, véleményeket. Mostanában ismét gyakran látom pszichológusok, bírók, ügyvédek és szociológusok társaságában a televízió képernyőjén: a mediációról, azaz a konfliktushelyzetekben történő közvetítésről beszélgetnek. Én is erről kérdeztem, immár Szemtől szemben. Megjegyzem, ez lesz a következő általa szerkesztett könyvnek a címe, ami a helyreállító igazságszolgáltatásba, a mediáció egyik speciális területébe nyújt betekintést.

Tovább...
 
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates