Szülés - születés
Munkahelyi étkezés PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés
szendvicsHa teljes munkaidőben dolgozunk, nehéz változatos  étrendről gondoskodni. Bármilyen elfoglaltsággal is jár a munkánk, figyeljünk arra, hogy napi táplálkozásunk megfelelő energiával lássa el szervezetünket. Ha ránk tör a reggeli hányinger, tartsunk az íróasztal fiókjában apró rágcsálnivalókat, műzliszeletet, kiflit, egy zacskó kesudiót  vagy mandulát. Legyen nálunk friss gyümölcs, gyümölcslé vagy ásványvíz. Lehetőleg kerüljük a kávét, capuccinót, teát. Igyunk helyette mentateát. A kiegyensúlyozott étkezést biztosítsuk otthonról vitt ebéddel. Ha erre nincs lehetőség, állítsuk össze magunk étrendünket.
Tovább...
 
Szorult helyzetben PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

Székrekedés

vcA székrekedés nagyon sok kismamának okoz panaszt, aminek több oka is van. Egyrészt a szorulás szinte már népbetegségnek számít, hiszen a modern ember táplálékában egyre kevesebb a nyers zöldség, gyümölcs, a rostokban gazdag teljes értékű gabona. Másrészt a várandóssággal együtt járó hormonváltozások nemcsak a méh, de a belek simaizmait is ellazítják, és ennek eredményképpen renyhébb lesz a bélmozgás, lassabban halad a táplálék a bélcsatornában, több folyadék szívódik fel belőle.

Tovább...
 
Mikor igyunk, mit igyunk? PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés
vizA víz rendkívül fontos szerepet játszik szervezetünk egészséges működése szempontjából. Mindenkinek tanácsos lenne naponta legalább másfél-két liter vizet meginnia, de a babavárás hónapjai alatt erre hangsúlyozottan oda kellene figyelni, nyári melegben. Az emberi test 60-70 százaléka víz, de a kismamák testében még ennél is magasabb, hiszen a várandós test folyadéktartalma megnő (gondoljunk csak a magzatvízre), tehát a megszokottnál több folyadékot kell felvennie a testnek. Különösen figyelni kell erre, ha az első hónapokban az esetleges hányás miatti folyadékveszteséget pótolni kell. Talán ezekben az émelygős időkben jobban is esik, és a szervezet is könnyebben tartja bent a folyadékféleségeket (tejet, gyümölcsturmixot, levest, enyhe gyógyteákat), mint a szilárd táplálékot.
Tovább...
 
Ikervárandósság 2. PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

Amire figyelni kell – avagy a kockázati tényezők

Iker babákIkreim lesznek. Vajon ez egy nagyobb kockázatú várandósság? Minden várandósságnál, amikor több magzat fogan meg az anyaméhben nagyobb kockázatú folyamatról beszélünk. De ez messzemenően nem azt jelenti, hogy folyamatosan csak a nehézségek jönnek és jönnek. Az ikerbabák is nagy esélyjel egészségesen látják meg a napvilágot.  

Egy aranyos kislány ikerpár anyukája, Liza, csak az 5. hónaptól kezdte megtapasztalni, hogy mit jelent két baba a pocakban. „Amikor az emberek megtudják, hogy ikrei lesznek valakinek, akkor rögtön előjönnek a rémtörténeteikkel, amelyeket XY rokonuk, vagy a hozzátartozójuk barátnője élt át.” – mondja- „meg kell tanulni ezeket a mendemondákat ignorálni. Fő elv, hogy a pozitív történeteket és a bátorító újdonságokat kell felkutatni. Ez persze nem is olyan egyszerű. Valószínűleg azért, mert a rémtörténetek jobban megmaradnak a memóriánkban."

Tovább...
 
Az ikrek nyelve PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

Ha késik az első szó

PicikAz egészségesen fejlődő gyerek másfél-két esztendős korára már nagyon sokat megért a környezetében használt szavak közül (ismeri például a legfontosabb személyek, kedvelt játékai és ruhadarabjai nevét), és legalább 20-25 szóból álló aktív szókinccsel rendelkezik, mely a következő fél évben akár a duplájára is megnövekszik. Régen tudjuk, hogy ikrek esetében általában nem ez a helyzet! Később kezdenek el beszélni, mint „egyedül született” társaik, és lemaradásukat rendszerint hosszú ideig nem tudják behozni: még 3-4 éves korukban is rövidebb mondatokat használnak, mint kortársaik, nehezebben fejezik ki magukat, rosszabbul artikulálnak a többieknél, és a beszéd megindulásakor minden gyereknél tapasztalható „dajkanyelvet” is jóval lassabban váltja fel a „felnőttes” nyelvhasználat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok 11 - 15 / 42
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates