Szülés - születés
Szoptatós kvíz PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

SzoptatásMegannyi kérdés merül fel már a várandós anyákban is a szoptatással kapcsolatban. Vajon hogyan jó mellre tenni a kicsit, vajon milyen időközönként szoptassunk, vajon kell-e pótlást adni a kicsinek és egyáltalán meddig jó szoptatni... Werner Katalin, Stúdiónk IBCLC szoptatási tanácsadója ezúttal nem a megszokott formában válaszol a kismamák és kisgyermermekes anyukák kérdéseire. Olvasóink nem egy cikket találnak e sorok után, hanem egy 10 kérdésből álló kvízt, amelyen elgondolkodhatnak, mérlegelhetenek, saját elképzeléseiket és gyakorlatukat összehasonlíthatják a kérdésekre adott 3-3 lehetséges válasszal. A „helyes" válaszokat honlapunk regisztrált olvasói által látható részére rejtettük – így ha még nem vagy regisztrált olvasónk, kérünk, előbb regisztrálj, hogy megtudd, mit javasolnak a nemzetközi és a magyar szoptatással foglalkozó szervezetek, szakemberek.

Tovább...
 
Intézményi hatalom a modern szülészeti kultúrában PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

szuletett2_piciA szülésről az antropológus szemével

Kultúránkban szüléskor sok mindent tesznek a nőkkel, ami traumatizáló számukra, de nem támasztják alá kutatási eredmények. Többnyire olyan gyakorlatokról van szó, amelyeken keresztül a hatalommal bíró intézmény szabályozza az ott zajló eseményeket, az egyéneket pedig a kórházak, a személyzet és a páciensek esetében alárendelt és alázatos szerepben tartja. Ezek az eljárások nem tekinthetők tudományosnak.

Tovább...
 
Mozgás = tanulás PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

baba_mozogA mozgás maga az élet. Bizonyos szerveink állandó mozgásban vannak, e nélkül nem élnénk, nem tudnánk létezni. A mozgás kommunikáció. A mozgás interakció és kapcsolatteremtés. A mozgás kontroll és elengedés. A mozgás érzelmeink és szenvedélyünk szavakon túli kifejeződése. A mozgás próbálkozás és gyakorlás. A mozgás felfedezés. A mozgás önmagunk elhelyezése a világban, a mozgás önkifejezés. A mozgás önmegismerés.

Tovább...
 
DSGM -Dévény Speciális manuális technika -Gimnasztika Módszer PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés
6hos_babaA módszert Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző dolgozta ki. Komplex kezelési technika, mely az izom-ín rendszer természetes szöveti állapotát állítja vissza, és az izmokban, inakban található idegvégződéseken keresztül direkt ingerli az idegrendszert. Speciális fogások rendszere, sem céljában, sem fogásaiban nem hasonlít a masszázshoz. A kezelés különböző testhelyzetekben-az izmok passzív feszített helyzetében, vagy összeszedett helyzetében,- vagy mozgás közben történik, egyéni kezelések formájában.

 

Tovább...
 
Világra jönni - Film ajánló PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

gillesde_maistre_1 A Születés Hetén vetítik először Magyarországon Gilles de Maistre filmjét.

 Mindannyian átéltük. Mégis lenyűgöző marad. A világ minden sarkában, minden nap 364 501 -szer történik meg. Csodálatos képek: hogyan jövünk világra. Országok, emberek és kultúrák különbözőségei a legszebb utazás során. Születés

a Föld körül.la_premier_cri

Stúdiónkban a rövidített változat bemutatását beszélgetés követi május 8-án.

 

Addig is egy kis ízelítő a filmből.

 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok 26 - 30 / 42
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates