Szülés - születés
Hosszú távon veszélyes lehet a császármetszés PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

Igen komoly hasi műtét! 

OrvosokAz első szülésnél császármetszésen átesett nőknél megnő a méheltávolítás kockázata a következő szülésnél - állítják széles körű vizsgálati eredményeikre hivatkozva az Oxford Egyetem orvosai. Az utóbbi években az egész világon drámaian megnőtt a császármetszések száma, és így az esetleges későbbi szüléseknél jelentősen megnőhet a komplikációk esélye.

Tovább...
 
Szoptatás: az élet első órája PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

Korai mellre tétel és kizárólagos szoptatás az élet első fél évében – pusztán ezzel több mint egymillió kisbaba életét lehetne megmenteni!

Szoptató anya„A születéssel kezdődik. A legelső, miután világra jöttünk, hogy szopni kezdjük anyánk tejét. Ez az aktus az érzelmekről, a részvétről szól. Enélkül elpusztulnánk. Ez egyértelmű. Ez az élet útja. Ez a valóság."
(Dalai Láma és Howard C. Cutler:
A boldogság művészete, kézikönyv az élethez)

Tovább...
 
A szoptatás támogatása a szülés körüli időszakban egészséges anya és érett újszülött esetén PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

Az Academy of Breastfeeding Medicine 5. számú protokollja

Szoptató anyaHáttér

A kórházi irányelvek és a kórházi rutin nagymértékben befolyásolják a szoptatás sikerét. A szülés körül az édesanyáknak megfelelő támogatást, útmutatást és gondoskodást kellene kapniuk a kórházban annak érdekében, hogy a szoptatás sikeres megkezdése biztosítva legyen.

Tovább...
 
Szülés előtt, szülés után PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

Tévhitek a szülés körüli időszakról

KismamaDöbbenetes, hogy milyen erősen tartják magukat azok a hiedelmek, amelyek a női reprodukciós időszakot veszik körül. És – ami még érdekesebb – a huszonegyedik század hajnalán újabb és újabb tudományosan tökéletesen megalapozatlan tétel válik közkinccsé, gyakran megnehezítve a szülés környéki hónapokat.

Tovább...
 
Szülésbemutató - rövid változat M.P. szerint :) PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok 36 - 40 / 42
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates