A jó testtartás magabiztossá tesz! PDF Nyomtatás E-mail
magabiztossagA testtartás nemcsak azt határozza meg, mit gondolnak rólunk mások, de azt is, mit gondolkodunk önmagunkról. A legtöbbünket arra tanították, hogy ha kihúzzuk magunkat, az jó benyomást kelt. Most azonban azt is megtudtuk, hogy a testtartásunk a magunkról alkotott képet is befolyásolja.

Az ohiói egyetem kutatói egy vizsgálat során azt tapasztalták, hogy ha a résztvevőknek azt mondták, üljenek egyenesen, jobban hittek saját korábban leírt pozitív ítéletükben. Azok viszont, akik görnyedten ültek az íróasztal mellett, kevésbé hittek rátermettségükben.
A vizsgálatban 71 egyetemi hallgató vett részt, és önmagukat kellett jellemezniük egy álláspályázattal kapcsolatban. Az eredmények megdöbbentették a kutatókat. Az, hogy a résztvevők hogyan osztályozták magukat, mint leendő munkatársat, attól függött, hogy a válaszadáskor milyen testtartással ültek.

A magabiztos, egyenes tartás magabiztosabb gondolatokat eredményezett, akár pozitív, akár negatív gondolatokról volt szó. Azokat viszont, akik görnyedten, magukba roskadva ültek, nem győzték meg saját gondolataik sem.

Mindez arra utal, hogy az emberek gondolkodását testtartásuk is befolyásolja, bár ezt nem veszik észre. Azt hiszik, hogy a magabiztosság a gondolatokból ered, nincsenek a tudatában annak, hogy tartásuk mennyire befolyásolja, hogy hisznek-e magukban.

– Az egyenes háttal ülést lehet gyakorolni, és pszichés előnyökkel jár – szögezik le a kutatók.

Forrás: InforMed

 
< Előző   Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates