A dolgozó anyák gyerekei egészségtelenül élnek PDF Nyomtatás E-mail

dolgozo_anya_kEgy vizsgálat szerint azok a gyerekek, akinek az anyja dolgozni jár, hajlamosabbak arra, hogy egészségtelen szokásokat vegyenek fel, mint azok, akiknek otthon van az anyjuk.

A kutatók megállapították, hogy a dolgozó nők gyerekei sokkal inkább folytatnak ülő életmódot, és inkább viszik őket autóval iskolába, semmint hogy gyalogolnának.

A vizsgálatban több mint 12 500 ötéves egyke gyerek vett részt. Anyjukkal kérdőívet töltettek ki a munkaidő hosszáról, a gyerek étrendjéről, mozgásáról és inaktivitási szintjéről.

– Miután az eredményeket nagy valószínűséggel befolyásoló tényezőket (az anya képzettségi szintje és társadalmi-gazdasági helyzete) számításba vettük, eredményeink arra utalnak, hogy a teljes vagy részmunkaidőben dolgozó anyák gyerekei közül többen isznak cukros üdítőket étkezések közben, mint azok, akiknek az anyja nem dolgozik – írják a kutatók. Ezek a gyerekek legalább napi 2 órát töltenek a TV vagy a számítógép előtt, és gyaloglás illetve kerékpározás helyett autóval viszik őket óvodába, valamint kevesebb gyümölcsöt is fogyasztanak.

Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában az ötévesnél fiatalabb gyerekek 60 százalékának dolgozik az édesanyja.

A szerzők hozzáteszik azonban, vizsgálatukkal semmiképp sem azt kívánték elérni, hogy az anyák ne dolgozzanak, inkább azt, hogy szükség van a dolgozó anyákat támogató programokra, hogy gyermekeik egészséges életmódot folytassanak.

Forrás: InforMed

 
Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates