Manuálterápia PDF Nyomtatás E-mail
Alvó nőA manuálterápiás kezelés az ízületek, a gerinc különféle reverzibilis, gyógyítható károsodásainál alkalmazható.  

 

A manuálterápiában  különféle fogási technikák használatosak, amelyek által az ízületek mozgása helyreállítható, gyengéden mobilizálható. Ezenkívül a lágyrésztechnikákkal oldható az izmok túlzott tónusa, feszülése.  

Alkalmazási példák pl.: Ízületi funkciózavarok (blokkolódás, kopás), a gerinc mozgásbeszűkülései, kisugárzó fájdalmak, érzészavarok (porckorongproblémák, M. Scheuermann), a végtagok mozgászavarainál (törések után, műtétek után, arthrózisnál, reumatikus panaszoknál).P1020920 mt

Az alkalmazás feltétele egy speciális képzés, és az azt követő vizsga orvosok és gyógytornászok részére.

 

 
Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates