Aláírásgyűjtés az anya- és bababarát szülészetekért PDF Nyomtatás E-mail

logo_imbci_180xA nyár folyamán 15 nőszervezet kezdett aláírásgyűjtésbe az anya- és bababarát szülészetekért. Olyan szülészeteket szeretnének, ahol egyenrangú félként, partnerként áll egymás mellett az élet kezdetén az életet adó nő és családja, és az egészségügyi ellátórendszer.

Elképzeléseik a Nemzetközi Anya- és Bababarát Szülészeti Ellátásért Kezdeményezés 10 lépésén alapulnak, melyek nemzetközi kutatásokra támaszkodva, a jó gyakorlat mentén kialakított protokollokkal, az édesanyák, újszülöttek és családok igényeit figyelembe véve nyújtanak megoldást.

 

A nemzetközi kezdeményezés alapelve, hogy az édesanya és a kisbaba elválaszthatatlan egységet alkot, érdekeik nem választhatók szét, nem lehet őket külön kezelni. A kisbaba nem létezhet az őt éltető anyaméh nélkül, egészséges életkezdetét az anyatej biztosítja, újszülöttként semválasztható el az édesanyjától. A szülés pedig egy normális, természetes és egészséges folyamat, melyet a nők akár 90%-a képes beavatkozások nélkül átélni a neki megfelelő és általa megválasztott körülmények és támogató személyek között.

Hazánkban nagyon kevés nő élvezi a teljes mértékben beavatkozás-mentes, háborítatlan szülést, nagyon kevés kisbaba születhet meg úgy, hogy élete első óráit meghitt, békés családi körben, az anyatej áldásait élvezve tölthesse akár kórházban, akár intézményen kívüli ellátásban. A jelenlegi magyar szülészeti ellátás a szülést kockázatok sorozataként fogja fel. Az anyák és újszülöttek fizikai egészségének megóvására irányuló igyekezet sokszor felesleges orvosi vagy gyógyszeres beavatkozásokhoz vezet, és ez magával hozza további komplikációk kockázatát. Ez jelentősen megzavarja  a vajúdás, szülés, a gyermekágyi időszak, a szoptatás és az újszülöttkor normális menetét.

Az aláírásgyűjtők célja, hogy előmozdítsák a magyarországi igényeknek és sajátosságoknak megfelelően a magyar anya-bababarát rendszer kialakítását, a szülészeti ellátórendszer nemzetközi sztenderdeken alapuló átalakítását és a bábai modell megvalósítását. Ebben kérik a Kormány és a Parlament támogató közreműködését.

„Ma már odáig jutottunk a fejlett nyugati társadalmakban, hogy epidurális érzéstelenítésben vagy előre megtervezett császármetszésben világra hozni a gyermeket sokkal elérhetőbb lett, mint természetes folyamatként, beavatkozás-mentesen megélni a szülést.  – mondja Csomóné Lindmayer Katalin, a Nemzetközi Anya- és Bababarát Szülészeti Ellátásért Kezdeményezés magyar képviselője. – Ezen szeretnénk változtatni és a sürgősségi orvosi beavatkozások elérhető háttértámogatásával a természetes, háborítatlan szülést visszaállítani alapnormaként. A petíciót a támogató aláírásokkal együtt szeretnénk átnyújtani a törvényhozóknak egy bemutatkozó konferencia keretében, ahol az anya-bababarát elveknek megfelelő, szakmai megoldási javaslattal is előállunk.”

A kezdeményezés honlapja: www.anyababa.info, a kezdeményezés blogja:www.anyababa.babafalva.hu, on-line aláírásgyűjtő oldal:http://www.gopetition.com/online/36784.html

Kapcsolat: Csomóné Lindmayer Katalin, e-mail:  Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez , Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez , telefon: +36 20 967 7999

Háttéranyagokért kattintson ide>>letölthető logóért és fotóért ide>>.

 

 
< Előző   Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates