Amit minden nőnek tudnia kell a császármetszésről és a gátmetszésről PDF Nyomtatás E-mail

CsászármetszésÚjra kaphatók az alapvető információkat adó TAVAM füzetek!

Szeretnél tisztában lenni a császármetszés indokaival, elkerülési lehetőségeivel? Ugyanez a gátmetszéssel kapcsolatban? A stúdióban vehetők át a füzetek, amelyek minden szülésre készülő nő számára nélkülözhetetlenek.

  1. Amit minden nőnek tudnia kell a császármetszésről

Létezik-e, hogy az olyan sokszor emlegetett ok, miszerint a nők szülésének ideje későbbre tolódott, indokolja, hogy hazánkban mostanra hatszorosára, vagyis 30%-ra emelkedett azon nők száma, akik megfosztódnak a hüvelyi szülés élményétől?

Akárhogy is, jelen kiadványunk nem annyira az okokra összpontosít, mint inkább megmutatja, mi is a császármetszés valójában, megfosztja a köré szőtt mitikus ködtől, rávilágít ennek a hasi műtétnek az előnyeire és hátrányaira. Segít abban, hogy a várandós nő biztonságosabban tudja eldönteni, hogy az ő esetében valóban indokolt-e ez a komoly műtéti beavatkozás vagy sem, segít mérlegelni, szempontokat ad ahhoz, hogy mit beszéljünk meg a szülészorvosunkkal, bábánkkal. A füzet tanácsainak megfogadásával pedig elkerülhetjük a szükségtelen beavatkozásokat. Nem utolsó sorban pedig, ha tényleg indokoltnak bizonyul a császármetszés, az így szült nő annak biztos és megnyugtató tudatában élhet, hogy az történt, ami számára és gyermeke számára is a legoptimálisabb volt.

TAVAM füzetek sorozat 2. része. 

Oldalszám: 24

Ára: 800 Ft 

 2. Noll Andrea Nandu: Amit minden nőnek tudnia kell a gátmetszésről

Ajtóstól az Élet kapuján át

GátmetszésEz a „kis vágás", amit Magyarországon a szülések 79%-nál megejtenek az anya gátján egy 2-6 centi hosszú és 1-2 centi mély bemetszés. A leggyakrabban alkalmazott szülészeti műtét, amelyhez a legtöbb orvos és egyes szülésznők is makacsul ragaszkodnak. De valóban minden esetben szükséges a gátmetszés, amikor alkalmazzák?

 

Ha igen, akkor miért van, hogy egyes kórházakban sokkal ritkábban nyílnak az ollók? Sőt, ebben az esetben hogyan lehetséges, hogy a tanulmány szerzője egy Texas állam-beli születésházban 13 hónap alatt 802 szülésből csak 2 gátmetszéssel találkozott? Igaz-e, hogy a nyugati társadalomban a gátmetszések többségének indoka sokkal inkább a kulturális hagyomány, semmint a magzat és az anya tényleges érdeke? Miért szükséges a gátmetszést akár a szülés után is megejteni, ha az orvos elfeledkezett róla, de jön a professzor?

Minderre és sok más kérdésre is részletes, és hiteles kutatásokkal alátámasztott választ kaphatunk az TAVAM füzetek sorozat 1. számából.

 Oldalszám: 40

Ára: 800 Ft 

A kiadványok megvásárlásával támogatod a TAVAM-ot!

 

tavam

 

 
< Előző   Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates