A H1N1 terjedése idején is a legjobb stratégia a szoptatás a gyermekek védelmére PDF Nyomtatás E-mail
h1n1_kAz amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC), az Egyesült Államok Szoptatási Bizottsága, valamint a Laktációs Szaktanácsadók Nemzetközi Szövetsége egyöntetűen arra bátorítja az anyákat, hogy folytassák gyermekük szoptatását a sertésinfluenza-járvány árnyékában. A szoptatás a legjobb stratégia a csecsemők és kisgyermekek megbetegedésének megelőzésére, mivel az anyatejben lévő specifikus ellenanyagok segítenek leküzdeni a fertőzést. Azok a csecsemők, akiket nem szoptatnak, jobban ki vannak téve a különböző fertőzéseknek, és gyakrabban betegszenek meg pl. légúti fertőzésekben, mint szoptatott társaik. h1n1_es_szoptatas_k

Az influenza - más légúti fertőző betegségekhez hasonlóan - nem az anyatejen keresztül, hanem cseppfertőzéssel terjed. Ezért, ha az édesanya megbetegszik, nem szükséges felfüggeszteni a szoptatást, viszont ügyelni kell a higiénés rendszabályok betartására: a gyakori kézmosásra és arra, hogy ne tüsszentsen vagy köhögjön a gyermek közelében. Érdemes ilyenkor orr-szájmaszot is viselni.
Az influenza ellen adott vírusellenes szerek szintén nem indokolják a szoptatás abbahagyását, mivel igen kis mennyiségben választódnak ki az anyatejbe.

Forrás: Szoptatás Portál

További információk

 
< Előző   Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates