Ikrek szoptatása 1. PDF Nyomtatás E-mail

Az ikreknek is édesanyjuk teje a legjobb táplálék!

Kétpetéjű ikrekMegrémítheti a hír, amikor megtudja, hogy ikreket vár. Hirtelen sok elvárása, terve és korábbi döntése megváltozik. Az a döntése azonban, hogy szoptatni fog, nem kell, hogy megváltozzon. A humán tej különösen fontos az ikrek számára, hiszen ők gyakran kis súllyal születnek, és szükségük van az emberi tej által biztosított összes egészségi előnyre. Ezen túl a szoptatás segíthet Önnek megteremteni a különleges és szükséges köteléket mind a két kisbabájával. Sok édesanya szoptatja ikreit csodálatos eredményekkel; Ön is élvezheti kisbabái táplálásának ezt a csodálatos módját!

A kezdet

A minél korábbi és gyakori szoptatás a legjobb indítás a szoptatáshoz. Az azonban, hogy a kisbabáinak olyan egészségügyi problémai vannak, amik szükségessé teszik, hogy el legyenek választva Öntől, nem jelenti azt, hogy fel kellene adnia a szoptatás gondolatát. Ha szükség van fejésre, azért mert egyik vagy mindkét babának nehézsége van a szopással, akkor használjon nagy teljesítményű elektromos mellszívót mindkét mellén minden két vagy három órában napközben és legalább egyszer éjjel. A tejtermelést a szopások (vagy a fejések) száma szabályozza, ami stimulálja a mellet. Ezért van az, hogy ikrek anyukái szinte mindig tudnak elegendő tejet biztosítani mindkét babájuk számára.

 

Ikrek szoptatása

 

A szopások összehangolása

Amikor az ikrek egészségesek és már otthon vannak, a legtöbb ikres édesanya azt találja a legegyszerűbbnek, ha mindkét kisbabát egyszerre szoptatja. Használjon párnákat a babák megtámasztására, hogy a kezeivel szabadon segíthessen a babáknak, hogy helyesen kapják be a mellét. Jó ötlet, ha minden etetésnél a babák helyét megcseréli. Ha például "A" baba a reggel 7 órai szopásnál a baloldalon szopizik, míg "B" baba a jobb oldalon, akkor a következő etetésnél "B" baba kapja a bal mellet, "A" baba pedig a jobbat.

Éjszakai szoptatás

Az éjszakai szoptatásokat nagyban megkönnyíti, ha megtanul fekve szoptatni. Az egyik olyan pozíció, ami lehetővé teszi, hogy fekve egyszerre szoptassa ikreit az, amikor szinte teljesen laposan fekszik a hátán, Ön mellett az egyik baba, feje a mellénél és a lábai egészen közel húzva a testéhez. Fektesse akkor a másik babát keresztbe a testén, a feje a mellénél, a lábai pedig a másik baba térdei alá dugva.

Az édesanyáról való gondoskodás

Mindenek előtt az ikrek édesanyjának vigyáznia kell magára, kiegyensúlyozott étrenddel és megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel. Pihenjen annyit, amennyit csak lehet, aludjon, amikor a babák alszanak! Fogadjon el minden felajánlott segítséget a háztartáshoz és a nagyobb testvérekhez!
Élvezze ezt a különleges időszakot, amikor két kis emberpalántát egyszerre táplálhat és nevelhet!

Vegyes érzelmek

Néhány ikres anyuka a szülés előtt, közben vagy után vegyes érzéseket él át a „kettős áldással” kapcsolatban, ami őket érte. Sajnos gyakran elszigetelődnek másoktól az ágyhoz kötöttség és a kimerültség miatt, vagy azért, mert negatív érzéseiket nem érti meg a környezetük. Ezek az érzések teljesen normális részei annak a reakciónak, amit egy stresszes helyzet vált ki, és éppen ezért nem szabad őket figyelmen kívül hagyni vagy lebecsülni. Gyakran segít, ha van lehetősége más ikres anyukákkal beszélni.

A támogatás megtalálása

Győzödjön meg róla, hogy a barátok és a családtagok tudatában vannak, hogy milyen praktikus segítséget adhatnak Önnek. Bátorítsa őket arra, hogy olvassák el a következő cikket, hogy valóban segítséget és bátorítást tudjanak Önnek adni életének ebben a különleges időszakában.

Fordította: Verdes Dóra
Forrás: La Leche Liga

 

Kapcsolódó cikkek:

Ikrek szoptatása 1. rész

Ikrek szoptatása 2. rész

Segítség! - Nyílt levél ikres édesanyák házastársa, barátai és rokonai részére

 
< Előző   Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates