MIT JELENT AZ IBCLC SZOPTATÁSI TANÁCSADÁS? PDF Nyomtatás E-mail

IBCLC - InternationalBoard Certified Lactation Consultant
Nemzetközi Laktációs
Szaktanácsadó

IBCLC logoA szoptatás területén tapasztalatot szerzett szakembereknek 1985 óta van rá lehetőségük, hogy IBCLC oklevelet szerezzenek. A vizsga feltétele több ezer óra klinikai és szoptatási tanácsadói gyakorlat, valamint 45-180 óra szakmai továbbképzés is (a vizsga követelményei között többek között anatómiai ismeretek, élettan, endokrinológia, táplálkozástan, biokémia, immunológia, farmakológia, toxikológia, pszichológia, szociológia, antropológia, csecsemőfejlődés, szoptatással kapcsolatos technikai tudnivalók, szoptatást segítő eszközök használata, egészségnevelés, stb. szerepel.).

„A laktációs szaktanácsadók valóban abban a helyzetben vannak, ahol egyedülálló gondoskodást tudnak biztosítani a szoptató anyáknak és csecsemőiknek" - mondja Becky Mannel a Laktációs Szaktanácsadók Nemzetközi Szövetségének (ILCA) elnöke. Jelenleg 16000 laktációs szaktanácsadó tevékenykedik 69 országban szerte a világon (Magyarországon 23 IBCLC dolgozik.)

 "A laktációs szaktanácsadók az adott édesanya egyedi szükségleteinek megfelelő segítség megadásával kiegészítik az egészségügyi csapat többi tagjának a munkáját." - folytatja Mannel. "Néhány esetben ez egyszerűen azt jelenti, hogy megerősítik az anyát: minden rendben van a szoptatással. Más esetekben azt jelentheti, hogy segíteni kell egy koraszülött vagy beteg kisbaba szoptatásában, a tejmennyiség növelésében vagy túljutni egy szoptatási nehézségen, estejmirigyviragetleg gyakorlati ötleteket adni arra, hogyan lehet folytatni a szoptatást akkor, ha az édesanya újra munkába áll."

 A latciós szaktanácsadók (IBCLC) képzett egészségügyi szakemberek, akiknek megfelelő képzési feltételeknek kell eleget tenniük és szigorú vizsgát kell tenniük. Rendelkeznek azokkal a speciális gyakorlati ismeretekkel és tudással, amelyeknek birtokában hathatós segítséget tudnak nyújtani a szoptató anyáknak és gyermekeiknek. Ezek a magasan képzett szakemberek mind a szülés előtti, mind a szülés utáni gondozásban részt vesznek, és helyes információk átadásával segítik a családokat abban, hogy megalapozott döntéseket tudjanak hozni.

„Arra biztatok minden új szülőt, hogy keresse ezt az öt betűt, IBCLC, a szoptatási tanácsadó névjegyén. Ez az "arany zsinórmértéket" képviselő képesítés azt jelenti, hogy annak, aki ezt megszerezte megvan a szakértelme és a tapasztalata is ahhoz, hogy hatékonyan segítsen a szoptatási problémák megoldásában."

 Sok országban a laktációs szaktanácsadók megtalálhatóak a kórházakban, orvosi rendelőkben, magánpraxisban és kormányzati szervezetekben is.

A Laktációs Szaktanácsadók Nemzetközi Szövetsége (ILCA) a jelenlegi és leendő laktációs szaktanácsadók hivatásos egyesülete. Az ILCA célja, hogy világszerte elterjessze a szoptatási szaktanácsadói hivatást. Az ILCA számos információforrást és továbbképzési lehetőséget biztosít tagjai számára azzal a céllal, hogy a laktációs szaktanácsadók minden időben naprakész ismeretekkel tudják segíteni a szoptató családokat.                                                      
 

Honlapunk IBCLC tanácsadója: Werner Katalin

 
Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates