A jó szülésfelkészítő 4 ismertetőjegye PDF Nyomtatás E-mail

Természetesen?! 

Kismama tornaVajon elegendő megtudnod, hogy hogyan kell feküdni a szülésnél? Mikor kötik be az oxytocint? Mikor vegyél levegőt és mikor ne? Mikor fognak a hüvelyedbe vágni? Mikor masszírozzák ki a méhlepényt? Vagy érdemes mélyebben beleásni magad a témába?

Ha várandós vagy, akkor mindenképp! A legfontosabb azon információk megismerése, amelyekből világossá válik: mi történik valójában veled -a testeddel, a lelkeddel- szüléskor. Ez segít hozzá, hogy könnyű és komplikáció mentes legyen kisbabád megérkezése.

Lássuk, mit nyújtson egy szülésfelkészítő:

1. Mindenek előtt információkat a várandósságról, szülésről és a gyermekágyas időszakról. Ezáltal a nők (és a partnerük is) pontos ismeretekhez jutnak a valós testi és lelki folyamatokról. Kismama babával

2. Nagyon fontosak a légzőgyakorlatok, amelyekkel a vajúdás fájdalmai enyhíthetők és a baba kitolása megkönnyíthető. Megismerjük a légzés, a hangok és a különféle testhelyzetek összekapcsolásának hatását a szülésre, de a relaxálás, az „energiabeosztás” megtanulása szintén kulcsfontosságú.

3. Speciális mozgásokkal segít a megváltozott testérzékelés tudatosításában. Várandósság alatt ezekkel elkerülhetővé válnak, ill. csökkenthetők a gerinc és medence környéki panaszok, az „elnehezült” lábak. De, ide tartozik a vajúdásnál, kitolásnál alkalmazható kímélő testhelyzetek megismerése, kipróbálása. A nyitottá válás érzésének megtapasztalása, így a baba munkájának megkönnyítése.

4. Az aggályok feldolgozása, megoldása. A csoportos felkészítők nagy előnye, hogy lehetőség van más várandósokkal való tapasztalatcserére. Hiszen a bizonytalanságokat, félelmeket könnyebb más hasonló helyzetben levő, azonos érdekeltségű emberekkel megbeszélni.

Mikor ideális résztvenni a felkészítő tanfolyamokon? Átlag a 20. héttől kezdenk el nyitni a nők a szülés konkrét történése felé. Ez alapján a 20. héttől a 35. hétig célszerű részt venni a felkészítőkön. Így, a felmerülő kérdések, aggályok még időben tisztázhatók, és még nem korlátozza a növekkvő pocak az aktivitást.

„Valóban készek vagyunk elhinni, hogy a gyermekszülés a civilizált nők számára
ugyanolyan veszélytelen és nagyfokú kimerültségtől mentes lehet és kell is lennie,
mint a civilizálatlanok számára."
Thomas Huxley

Berényi Grilla

 
< Előző   Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates