Duplájára nőtt a császármetszések száma Magyarországon PDF Nyomtatás E-mail

A tendencia az egész közép-kelet európai régióra jellemző

Egy felmérés szerint duplájára nőtt a császármetszések száma az elmúlt 12 évben Magyarországon. Nagyjából minden harmadik nő császárral szül. Sőt egyre több olyan nőgyógyász van, akinél még soha senki nem szült természetes úton.

Erről is szó volt egy budapesti vitanapon. A tendencia az egész közép-kelet európai régióra jellemző. Állítólag részben azért, mert az emberek csak nagyon ritkán mernek ellent mondani az orvosoknak, és ha egy nő az első gyerekét császárral szülte, akkor másodszorra is majdnem mindig ezt tanácsolják neki.

Forrás: Híradó

 
Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates