A gyermekágyi regenerálódás támogatása PDF Nyomtatás E-mail

 

A képzés témája a gyermekágyas időszak funkcionális támogatása, rögtön a szülés utántól az első 3-4 hónapig az anya- és a baba felől is.

 

A gyermekágyas életszakasz nagyon sérülékeny, az anya több oldalról is támogatásra szorul. A program célja az empatikus kísérésen túl, elsősorban a minél teljesebb testi felépülés útmutatása, másodsorban a testi egyensúlyon keresztül a lelki harmónia megerősítése. Dúlaként, postpartum szülésznőként számos lehetőséged van arra, hogy hatékonyan segítsd a szülés utáni folyamatokat.


Mondhatni, hogy testünk tökéletesen ki van találva és szülés után is pontosan tudja mi a dolga. Ami igaz, viszont nem számolt a civilizáció adta nehézségekkel: a túlterheléssel, a helytelen terheléssel, a különféle elvárásoknak való megfeleléssel, no meg azzal, hogy korunkban az anyák sokszor magukra maradnak, nemcsak fizikailag a babával, hanem kérdéseikkel is, amelyek a testükben történő változásokról szólnak. Nem tudják, hogy a sok szakember közül kihez is forduljanak, egyáltalán mennyire súlyos a probléma, kell vele foglalkozni, vagy megoldódik magától is? Mit jelent az, hogy magától is megoldódik? A babánál melyek azok a jelek, amelyek esetleges szülés körüli (perinatális) károsodásra utalhatnak, mi a teendő, kihez forduljanak?

A képzés elvégzése után képes leszel

- magabiztosan kísérni a gyermekágyast a kezdeti kihívásokban,

- a problémák jórészének megelőzésében támogatni az anyát,

- a császármetszésből való felépülés támogatására.

- a gondok korai észrevételére,

- segítheted az anyát az “öngyógyulásában”, és abban is, hogy

- mikor szükséges feltétlenül szakemberhez fordulnia,

Egy olyan ismeretanyagot szeretnék átadni, amely a dúlás-hétköznapi életben hasznosítható információkat, speciális technikákat tartalmaz, ezzel is növelve a postpartum gondoskodás értékét. A további részletek itt érhetők el:

http://ujeletkor.hu/?p=358

 


 
Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates