A kórházi rutin jelentősen befolyásolja a szoptatás sikerét PDF Nyomtatás E-mail

cumiztatas_aAz American Journal of Public Health c. folyóiratban nemrég megjelent tanulmányszerint az újszülöttek kórházi gondozásának módja nagyban befolyásolja,hogy az édesanyáknak sikerül-e megvalósítaniuk a szoptatással kapcsolatos elképzeléseiket.

A vizsgálatban résztvevő édesanyák 70%-a szerette volna kizárólagosanszoptatni kisbabáját, de az első hét végére már csak 50%-uk számolhatott be arról, hogy ez sikerült is. Az eredmények szerint a kórházi rutin jelentősen hozzájárult ehhez a sikertelenséghez.

Az először szülő anyák 49%-a számolt be arról, hogy újszülöttje pótlást és 45%-a, hogy cumit kapott a kórházban. Azoknak, akik olyan szülészeti intézményben szültek, ahol a „Sikeres szoptatáshoz vezető tíz lépés”közül legalább hatot vagy hetet alkalmaztak, hatszor nagyobb esélyük volt arra, hogy kizárólagosan szoptassák a kisbabájukat, mint azoknak, akik olyan helyen szültek, ahol egy lépést alkalmaztak vagy egyet sem. Asikeres kizárólagos szoptatás megvalósítására azoknak volt a legkevesebb esélyük, akiknek újszülöttje pótlást kapott a kórházban. Ahol az újszülött nem kapott pótlást, 4,4 (először szülők) – 8,8 (többedszer szülők)-szoros esély volt arra, hogy sikerül a kizárólagos szoptatás.

A kórházaknak olyan újszülöttellátási gyakorlatot kellene bevezetniük, ami támogatja a szoptatást, azon belül is leginkább az egészséges újszülötteknek adott pótlást kellene megszüntetni - vonták le a következtetést a kutatók.

JJ

 
< Előző   Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates