3D gerinctorna - a Schroth terápia PDF Nyomtatás E-mail
sch_kA Schroth módszer egy 3 dimenziós konzervatív kezelési eljárás, melyet a gerinc fiziológiástól eltérő görbületeinek enyhítésére alkalmaznak. A módszert Katharina Schroth fejlesztette ki saját tapasztalatai alapján. Nagyfokú gerincferdüléssel született és zavarta, hogy fűzőben kell élnie. Alapötlete egy félig leeresztett gumilabda volt, amit ha az egyik oldalon megnyomott, a másik oldalon kidudorodott. A labda elvét kivetítette a mellkasra, és megpróbálta tudatosan irányítja a levegő áramlását. Ezt összeegyeztette a korrigált testhelyzetekkel és a megfelelő izmok kontrakciójával, aminek a következménye a gerinc korrekciója. A mellkas megváltozott helyzete miatt a légzésterápia fontos szerepet kap a kezelésben. A gyakorlatok tetszőlegesen adaptálhatók az egyes görbületi típusokhoz és sokféle testhelyzetben kivitelezhetők. Az izmok teljesítményének fokozásán keresztül a tartás korrigálását érjük el mind a torna kivitelezése alatt és a hétköznapokban is.          

Ezt a speciális tornát kortól függetlenül bárki végezheti egy terapeuta ellenőrzése, koordinálása mellett. Csökken a gerincferdülés következtében kialakult csontok, szalagok, izületek, izmok deformitása. A terápia egyaránt alkalmazható műtét előtt és után is. Komplex kezelés, hiszen a gyógytornász életviteli tanácsokkal is ellátja a pacienst.

A terápia ajánlott scoliosis, Scheuermann, tartási rendellenességek, minden gerincet érintő ismeretlen etiológiájú fájdalom, illetve degeneratív elváltozások esetén.           

A hétköznapi tartáskorrekciókra odafigyelve, a napi egy órás intenzív tornán kívül, egy 24 órás terápiás programot alakíthatunk ki magunknak, illetve gyermekeinknek.

Pollák Szilvia

 
< Előző   Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates