Jó hír a kismamáknak! Jót tesz a csoki! PDF Nyomtatás E-mail

A Yale kutatói szerint a csokoládé egyik összetevője tágítja az ereket- vagyis a vérnyomás csökkenését idézi elő

Napi egy szelet minőségi étcsokoládé védi a terhes kismamákat a magas vérnyomástól - állapították meg amerikai orvosok. Kutatásuk részleteit az Epidemiology című orvosi szaklap májusi számában jelentetik majd meg.

A Yale Egyetem kutatói csaknem 2,300 kismamát vizsgáltak 1996 és 2000 között. Szülésük után megmérték a köldökzsinórból vett vérben a teobromin szintjét. Az anyag a csokoládé egyik összetevője, a szervezetben pedig közvetlen hatást gyakorol a vizeletkiválasztásra, a szívműködésre, tágítja az ereket- vagyis a vérnyomás csökkenését idézi elő. A csokoládéban található magnézium szintén mérsékli a magas vérnyomást, a flavanoidok pedig antioxidánsok.

A saját bevalláson alapuló vizsgálatoknál nehéz számszerűsíteni a csokoládé fogyasztást és esetleges hatásait, mert a csokoládétermékekben nagyon eltérő a kakaótartalom. Értők szerint minél sötétebb a csokoládé, annál jobb.Ellenben minél több zsiradékot és cukrot tartalmaz, annál kevesebb benne a teobromin - hívta fel a figyelmet a kutatás vezetője, Elizabeth Triche. A csokoládé teobromintartalma 0,15 és 0,46 százalék között lehet.

Az orvos szerint a terhességnél gyakori vérnyomásproblémák megelőzéséhez olyan teobrominszint szükséges, amennyit napi egy szelet jó minőségű étcsokoládé elfogyasztása biztosít.

hirado.hu/MTI

 
< Előző   Következő >
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates