Szülés - születés
Sheila Kitzinger levele Európából PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

Az óra, az ágy és a szék

oraVannak tényezők, amelyek szinte észrevétlenek, normálisnak tartottak szülés közben. Azon konvencionális környezeti tényezőkről van szó, amelyeket a nyugati társadalmak a szülés körül alkalmaznak. Ezek híján egyes szakemberek kényelmetlenül éreznék magukat. A szülés körüli tevékenységek alapjait képezik, de nincsenek kihangsúlyozva, hiszen ezek nem látványos dolgok.  

Tovább...
 
Csakazértis - gátmetszés PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

episiotomie2Vajon miért látják értelmét a szülészek ennek a „kis bevágásnak" , ha sok-sok tanulmány is kimutatta feleslegességét, mi több ártalmasságát? A WHO miért csak 2-20% között tartja elfogadhatónak a gyakoriságát, szemben a hazai 75% feletti aránnyal, ahol az első szülő nőkön szinte kivétel nélkül alkalmazzák?

Mi nők miért hisszük el, hogy e nélkül nem vagyunk képesek szülni? – Félünk, hogy „össze-vissza szakadunk" az altestünkön? Ennek viszont az esetek döntő többségében az oka a kényszerű hátonfekvő testhelyzet a baba kitolásakor, a nyomatás és nyomkodás.

Részlet Noll Andrea Nandu: Ajtóstól az Élet kapuján át – Gondolatok a gátmetszésről című írásából, amely korunk egyik – ha nem az egyetlen – legalaposabb és leghitelesebb cikke a női hüvely „civilizált megcsonkításának" okairól és  megkérdőjelezhetetlenségéről:

Tovább...
 
A szülés négy szakasza PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

ujszulott3_piciFélelem nélkül, önmagadban bízva 

A kezed még a hasadon nyugszik, alatta talán éppen mozgolódik is a pocaklakód. Hamarosan már a karodban tarthatod. A két állapot között ott van a szülés. Erről a nagy eseményről olvashatsz most részletesebben.

Tovább...
 
Kismamatorna - A nyugalomban van az erő! PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

Lazítás, erősítés, tartásjavítás – 7 könnyű gyakorlat kismamáknak.

kismamatorna01Ezek a könnyed gyakorlatok, amelyeket bemutatunk, kombinálják a mozgást, a koncentrációt és a légzést. Nem szükséges hozzájuk semmilyen „sport-tapasztalat”. Mindössze egy  csúszásgátló matrac és pár szabad perc. Az egyes gyakorlatokat annyiszor ismételjék, ahányszor jólesik. Ha 2x-3x végzik is el az egyes elemeket – nagy figyelemmel –, annak is jelentősége van!

Tovább...
 
Ödémás kismamák PDF Nyomtatás E-mail
Szülés - születés

Terhességi gestosis, preeklampszia, eklampszia

vernyomasmeroA várandósság folyamán hirtelen emelkedő vérnyomás hátterében általában komoly betegség húzódik meg. Aki azonban idejekorán felismeri a tüneteket, eséllyel védekezhet a kockázatok ellen...

Minden tizedik kismama hallja orvosától a következő diagnózist: gestosis, EPH-gestosis, eklampszia előtti állapot, terhesség által kiváltott magas vérnyomás. E megnevezések egyetlen betegséget takarnak, melynek azonban többféle megjelenési formája és különféle tünetei vannak. Közös vonásuk, hogy kivétel nélkül a terhesség alatt jelentkeznek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Találatok 31 - 35 / 42
And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates