Gyógyító mínuszok: a hidegterápia PDF Nyomtatás E-mail
Tudnivalók az egészségről

hidegterapiaMínusz 100-110 °C – ha csak elképzeljük, beleborzongunk ebbe a kezelésbe...

Sajnos, szinte minden családban akad olyan, aki enyhébb vagy súlyosabb ízületi betegségtől szenved, hiszen minden 5. embert érint valamilyen ízületi probléma - mondja dr. Vass Ilona bőrgyógyász szakorvos. A teljestest hidegterápia, amelyet ma már a világon egyre több helyen alkalmaznak az orvosok, a gyógyszeres kezelés és a fizioterápia hatását egészíti kit. Lényege, hogy a szervezetet egy maximum 3 perces hidegsokknak tesszük ki, aminek következtében olyan hormonok és biológiai anyagok szabadulnak fel, melyeknek gyulladás- és fájdalomcsillapító hatása van. 

Tovább...
 
Testmozgással a magas vérnyomás megelőzhető! PDF Nyomtatás E-mail
Tudnivalók az egészségről


kerekparozas

A magas vérnyomás növeli a szívbetegség és a stroke (agyi érkatasztrófa) kockázatát, azonban megelőzhető testmozgással és egészséges étkezéssel. Ha valakinél már kialakult a betegség, a mozgás a gyógyszerek hatékonyságát is fokozza.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

And in other news

Mozgásterápia

A gerincpanaszok megoldása McKenzie elvek szerint - I. rész

CsigolyaAz  összefoglaló az utóbbi évek legfontosabb ismereteinek gyűjteménye a gerincproblémák témaköréből. Aktuális kutatásokon alapul, amelyek sok régi dogmát és eddigi terápiás feltételt megdöntöttek. Az alábbi információk segítséget nyújtanak azoknak, akik:

– gerincfájdalmaktól szenvednek, 
– hatékony terápiát keresnek a panaszok megoldására,.... Tovább...

Szülés - szoptatás

Könnyen szülni - könnyen regenerálódni

 6 órás információs program szülésre készülőknek

schwanger01Következő időpont:
2008. március 8.

A szép, szorongás és félelemmentes szüléshez az ösztönök mutatják az utat, de rátalálni és kitartani ez mellett, mai világunkban, sokszor nem könnyű. Tovább...

Masszázs

Shiatsu

A shiatsu egy japán masszázs terápia.

shiatsuka kepA shiatsu lényege, hogy a meridiánokban harmonizálja az energiákat és kiegyenlíti az energiaáramlást. Lazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat és kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen-buddhizmus.

Tovább... 

RocketTheme Joomla Templates